Mitä Vilja Linnean Sarkoomarahastolle kuuluu ensimmäisten kahdeksan kuukauden toiminnan jälkeen?

Sarkoomarahaston toiminta on lähtenyt jouhevasti käyntiin. Huhtikuun 2023 lopussa Suomen Lääketieteen Säätiö hyväksyi Vilja Linnean Sarkoomarahaston yhdeksi rahastoistaan.

Kesäkuussa julkaisimme tämän verkkosivustomme suomeksi ja englanniksi sekä avasimme Instagram-tilimme. Heinäkuussa Sarkoomarahastosta tuli LinkedIn-käyttäjä. Marraskuussa julkaisimme ruotsinkielisen verkkosivuston.

Olimme näkyvästi esillä aikakauslehdessä, kun Vilja Linnean tarinasta ja Sarkoomarahastosta oli kahden aukeaman artikkeli marraskuun Anna-lehdessä.

”Sarkoomarahasto on minulle todella merkityksellinen asia. Nostamalla pehmytkudos- ja luusarkoomia esille, aktivoimalla yhteistyötä ja tukemalla rahallisesti sarkoomatutkimusta ja -koulutusta voimme parantaa maailmaa – sitä Viljakin olisi halunnut tehdä.” Näin Mirja Alve, Vilja Linnean Sarkoomarahaston asiainhoitaja, totesi Anna-lehden haastattelussa.
Kuva: Anna-lehti

Tärkeä askel toimintamme kehittämisessä oli Sarkoomarahaston Tieteellisen ryhmän perustaminen lokakuussa.

Ohjausryhmämme on työskennellyt aktiivisesti. Sarkoomarahaston asiainhoitaja kävi HUSin ja TYKSin sarkoomaryhmissä kertomassa Sarkoomarahastossa. Hän on käynyt tapaamassa myös useita alan keskeisiä toimijoita luoden yhteistyöverkostoa.

Syksyllä käynnistelimme varainhankintaa, mikä odotetusti osoittautui haasteellisesti mutta ei mahdottomaksi. Saimme muutamia yrityslahjoittajia, yhden merkittävän ja toisen pienemmän syntymäpäiväkeräyksen kautta tulleen lahjoituksen sekä mukavasti yksityisiä lahjoittajia.

Kaiken tämän takana ovat ihmiset, jotka ovat antaneet omaa aikaansa yhteisen hyvän tekemiseen.

Ohjausryhmämme jäsenet ovat ideoineet ja johtaneet Sarkoomarahaston toimintaa. Ohjausryhmän ulkopuolelta Katja Virtanen Delingua Oy:stä käänsi verkkosivustomme tekstit ruotsiksi. Olga Veselovskaya suunnitteli Sarkoomarahastolle postikorttisarjan ja käyntikortin. Jesse Jokela toteutti Viljan ystävän Anna Shemyakin kertomuksesta videon, jonka jaamme vuoden 2024 alussa kanavillamme. Kaikki tämä on toteutunut pro bono-työnä.

Kiitos kaikille työhömme osallistuneille!

Lähdemme luottavaisin mielin kohti vuotta 2024. Tulemme näkymään ja kuulumaan niin suurelle yleisölle kuin alan ammattilaisille. Tavoitteemme on selkeä – toteuttaa Sarkoomarahaston tarkoitusta eli (1) tehdä sarkoomia tunnetuksi, (2) tukea sarkoomasyöpiin liittyvää yhteistyötä sekä (3) tukea sarkoomien tutkimusta, koulutusta ja hoitojen kehittämistä.