Valoisa-maskottimme muistuttaa kansainvälisestä sarkoomien tietoisuuskuukaudesta

Vuodesta 2007 alkaen on heinäkuussa vietetty kansainvälistä sarkoomatietoisuuskuukautta. Tavoitteena on nostaa sarkoomiin liittyviä asioita laajemmin yleiseen tietouteen ja sitä kautta parantaa mahdollisuuksia selvitä sarkoomista.

Sarkoomien harvinaisuus on haaste diagnostisoinnin kannalta. On vaikea yhdistää epämääräisiä ja hyvin moninaisia oireita kuten nuoren väsymystä tai jalkaan ilmestyvää pattia vakavaan sairauteen. Ensimmäinen viive hoitoon pääsyssä syntyy, kun oireista kärsivä ei näe niitä lääkärissäkäynnin arvoisina ja ensikosketus hoitohenkilökuntaan viivästyy. Hoitohenkilökunta taas harvoin kohtaa sarkoomiin sairastuneita, jolloin sarkooman mahdollisuuteen oireiden syynä ei ehkä helposti havahduta. Sarkoomatietoisuuden lisäämisen tavoitteena on herättää huomaamaan myös vakavamman sairauden kuten sarkooman mahdollisuus ja sitä kautta lyhentää diagnoosiaikoja ja nopeuttaa oikeaan hoitoon pääsyä.

Vilja Linnean Sarkoomarahastossa tehtävänämme on lisätä sarkoomatietoisuutta ja tätä kautta olla luomassa parempia mahdollisuuksia parantua sarkoomasyövistä.

Valoisa-maskottimme tuo toivoa valoisammasta tulevaisuudesta sarkoomiin sairastuneille.

Sarkoomatietoisuuden lisääminen ja sarkoomatutkimus tarvitsevat rahoitusta. Voit tukea toimintaamme joko lahjoittamalla tai ostamalla sarkoomatuotteita kuten Valoisa-maskottimme tai nyt ajankohtaisia sarkoomanauhoja.

MobilePay 19851
Muut lahjoitusvaihtoehdot löydät verkkosivustoltamme kohdasta ”Lahjoita”.